Hovedværk - lavet af elever hos Hinnerup Billedskole


Hvordan kombinerer man et temaet "Hovedværker" med maleri og dansk nutidskunst. Det gør man selvfølgelig ved at tænke anderledes og finde inspiration hos en dansk nutidig kunstner, som man finder interessant.  

Det har jeg gjort i denne sæson i Hinnerup Billedskole. Jeg har kombineret temaet: "Hovedværker" med inspiration fra Allan Stochholms værker, som jeg så tidligere på året, da de var udstillet i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek og Kulturhus. 

Herefter er de to ting blevet krydret med portræt og maleri begge i et lidt "skævt" format. Det er der kommet nogle anderledes og sjove billeder ud af. 

Se bare!
























Malerierne er udstillet på HInnerup Bibliotek og Kulturhus, sammen med mange andre herlige billeder fra Hinnerup Billedskole, frem til den 18/12 - 2015, så har du mulighed for det, er den lille udstilling et besøg værd.

"One out of a Minion"


I dag bliver vi bombarderet med billeder i vores hverdag, både fra TV, i bybilledet, på museer, i bøger og via sociale medier. Med andre ord er billeder en stor og naturlig del af børnenes kulturelle hverdag og dermed også en del af deres dannelse. 
Imidlertid er det meget forskellige billeder, børnene møder, og samtidig er det ikke alle billeder, der optager børnene lige meget. Men sikkert er det, at legetøjet, der er in, fylder også i børnenes bevidsthed. 
Lige i øjeblikket oplever jeg en optagethed af de tre skøre små gule figurer, der hedder Minions. Børnene ser små film med dem på YouTube, og de tegner dem på livet løs i alle afskygninger. 
Normalt er jeg slet ikke begejstret for at lave forløb, hvor kommercielle figurer er udgangspunktet, da billedkunst for mig er noget væsentlig andet. Men børnenes motivation og optagethed fik jeg lyst til at gribe, og det er den helt overordnede grund til, at dette lille forløb er blevet til.

Forløbet kalder jeg: "One out of a Minion"

Om målene med forløbet

Når jeg skal begrunde et sådant forløb, er det med afsæt i "Formålet for faget billedkunst", og ikke i de konkrete færdigheds- og vidensmål. I "formålet for faget billedkunst står der blandt andet følgende:

"Som deltagere i og medskabere af kultur og som del af deres kreative udvikling og æstetiske dannelse udvikler eleverne deres kundskaber om kunstens og mediekulturens billedformer, som de fremstår i lokale og globale kulturer"

Om min forberedelse af forløbet - fra proces til færdigt billede

Jeg starter med at finde en masse billeder af Minions. Billederne er inspiration til det videre arbejde med at overføre en konturtegning af en Minion i større format til pap. Når jeg har tegnet over på pappet, klipper jeg figuren ud.




Herefter maler jeg pappet (krop og ben) i den meget genkendelige gule "Minionfarve". Da den gule farve er svær at få til at dække farven på pappet, blander jeg hvid akryl i - alternativt kan man grunde pappet med hvid gesso. Fødderne og hænderne maler jeg med sort akrylmaling.




Mens kroppen tørrer, laver jeg øjet til min Minion. Til det bruger jeg pap, gaffatape, skumplade i farverne hvid, brun og sort.










Jeg limer de fire dele sammen, og de fire dele udgør tilsammen øjet til min Minion. 

Herefter klipper jeg smækbukser til min Minion i en rest cowboystof. Formen på smækbukserne får jeg ved at tegne rundt om den allerede malede Minion. Af praktiske årsager kunne man med fordel tegne smækbukserne, før man maler sin Minion.






Bagefter limer jeg både øjet, smækbukserne, knapper og hår på min Minion. Til slut tegner jeg munden med et dejligt bredt smil.




Anvendte materialer:
  • Genbrugspap i kraftig kvalitet.
  • Grå gaffatape.
  • Akrylmaling i farverne gul, hvid og sort.
  • Skumplader i farverne hvid, brun og sort.
  • Filt i sort.
  • Knapper i blå nuancer.
  • Stof - gerne stof fra gamle aflagte jeans.
  • Eventuel hvid gesso.
Omend jeg ikke er begejstret for forløb i billedkunst med kommercielle figurer, så glæder jeg mig alligevel til at se en væg fuld af de tossede Minions.

Hovedretter - lavet af elever hos Hinnerup Billedskole.

Et tema som "Hovedværker" kan sætte mange tanker igang samtidig med, at det kan få mange forskellige udtryk. 
På mit hold i Hinnerup Billedskole har børnene arbejdet tredimensionelt, og opgaven, børnene fik, var at skabe en "Hovedret".

I forløbet har vi haft fokus på begrebet hoved, ansigtets dele, den tredimensionelle konstruktion samt farvekontraster. Derudover talte vi om kunsthistorie og kom omkring den italienske kunstner Giuseppe Arcimboldo.

Det er der kommet de her virkelig sjove retter ud af - tjek selv efter, men pas på, for de er lige til at spise :)















Kig endelig forbi Hinnerup Bibliotek og Kulturhus, hvor børnenes billeder er udstillet frem til den 18/12-2015.

En streg, en farve, et ansigt - lavet af elever hos Hinnerup Billedskole.


En kreativ efterårssæson i Hinnerup Billedskole er i dag afsluttet med en farverig fernisering med mange besøgende.

Efterårets tema har været "Hovedværker", og vi har på holdene i billedskolen arbejdet ud fra temaet på mange interessante måder, med mange forskellige materialer og teknikker og samtidig har vi arbejdet med både plane- og rumlige billedfremstillinger, herunder 3D billeder og malerier.

I denne proces har vi haft mere end et fokus, og vil du gerne vide mere om processen og materialer, kan du læse mere om min forberedelse her: Forberedelse til forløbet: En streg, en farve et ansigt.

Og her kan du se børnenes billeder. Bemærk de små detaljer, der udgør forskellen. Når en kunstner siger, at hvert individ har sin egen streg, ak ja....så kan jeg kun være enig.






















Alle billederne er udstillet på Hinnerup Bibliotek og Kulturhus frem til den 18/12-2015, så har du tid, så smut endelig forbi, det er en herlig udstilling.

Unikke bobbelmonstre - lavet af 3. årgang

3. årgang har været meget optaget af at lave bobbelmonstre. De synes, at munden var en sjov, men også en lidt svær effekt at lave. Hver eneste bobbelmonster er unik, og de har hvert deres helt særlige udtryk.

Har du lyst til at vide mere om målene, arbejdsprocessen og materialer, kan du læse meget mere i dette indlæg: Forberedelse til forløb om bobbelmonstre

Og så til de herlige bobbelmonstre, som 3.årgang har lavet.























































Rigtig god fornøjelse til dig, der kunne have lyst til at lave bobbelmønstre.
kmvsparadise Proudly Powered by Blogger